måndag 16 april 2012

Hund attack


De blev en liten promenad genom parken och hundarna tyckte de va grymt kul. Allt va spännande men dom skötte sig galant. De va extremt många hundfolk ute men dom försvann så fort solen gick ner. Då blev de typ bara jag och en massa änder.:)

jag kan inte sluta tänka på dom här 3 ryttarna som va ute och red i Edsbro och blev anfallna av 2 hundar och tjejerna ramlade av. Den 28 åriga tjejen ramlade av strax innan stora vägen i ett dike där hundarna attackerade henne hejdlöst i ansiktet och halsen. Hundarna hade sprungit i ngn km och fått upp vittringen av häst förmodligen och börjat jaga. En man som blev ett ögon vittne sa att han själv hade jakt hundar men aldrig sett ngt liknade och hundarna gav sig inte även om han kämpade att skrämma iväg dom från henne. Då cirkulerade hundarna bara runt honom. När hundägaren kom så gick hundarna till honom, han hade även med sig 12 åriga ryttaren som ramlat av tidigare. Hon va mest chockad. Den 28 åriga kvinnan som låg i diket låg i vatten och va blöt och mycket skadad, men hon va hela tiden i medvetandet. Hon berättade hela tiden att inte röra henne då hon hade ont i nacken, och då är det bäst att inte flytta henne så man inte skadar henne ännu mer. Ögonvittnet sprang hem för att hämta en massa filtar och förband medans hundägaren vakade över kvinnan. Sen kom abulandhelikoptern och hämtade kvinnan och fördes till karolinska sjukhuset medan den 65 åriga kvinnan åkte till Norrtäljesjukhus. Hundägaren bestämde sig att avliva hundarna på en gång innan polisen ens hade pratat med honom. Starkt gjort av hundägaren tycker jag!
Men så hemskt! Dom ringde upp en hundexpert där hon sa att " Det man ska veta om hundar är att dom är ett rovdjur hur gulliga dom är, de får man inte glömma bort. Alla hundar har jakt i sig så är det bara, de finns där och det är bara i olika grader som hunden visar det. Men det finns i hunden och kan alltid komma.Det handlar verkligen om alla hundar. Eftersom dom här hundarn a är draghundar och absolut inte kända för agrisivt-betende eller så så kan de ändå hända. Hon sa även oxå att eftersom dom va 2 st så triggar dom varandra och om dom då triggar varandra en längre stund så hinner dom bli förblindade och bara ha bytet i huvudet".)information från Radio 1 med Hasse Aro) Jag håller helt med henne! Hundägaren tog ändå sitt ansvar på allvar och gjorde det bästa av situationen.

Nog om det, nu är de bäst att jag somnar snart så jag orkar upp imorn. Ha nu en riktig skön sömn alla kära läsare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar